Menu

Διοίκηση

Ιδρυτής και βασικός μέτοχος του Ομίλου Intracom, καθώς και σημαίνον μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης οραματίστηκε το 1977 τη δημιουργία ενός κέντρου υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διπλωματούχος Φυσικών Επιστημών και Ηλεκτρονικής και ενεργός χορηγός κορυφαίων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων στη ΝΑ Ευρώπη, συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και το 1997 ανακηρύχθηκε σε John Harvard Fellow. Το 1998 δημιούργησε το Ίδρυμα Κόκκαλη, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε θέματα εκπαίδευσης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χειρίζεται με ευχέρεια την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα, ομιλεί ρουμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά και έχει γνώση σερβικών και γαλλικών. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ολυμπιακού, της κορυφαίας ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο Δημήτρης Κλώνης έχει τιμηθεί με εκπαιδευτικά βραβεία και υποτροφίες από την ελληνική πολιτεία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ίδρυμα Ωνάση. Εργάσθηκε ως οικονομολόγος στη Διεύθυνση Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και ως καθηγητής στο Deree College, ενώ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Δήμου Αθηναίων.
Εντάχθηκε στην Intracom το 1994 και υπήρξε CFO του Ομίλου, ενώ συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο από το 1995. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής, Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (1995-2004), Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής του Εταιρικού Κέντρου (2005-2006) και Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ομίλου (2006-2011), καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (2011-2013). Από το 2014 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της INTRACOM HOLDINGS, καθώς και των περισσοτέρων θυγατρικών, ενώ από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS. Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Ventures από τον Δεκέμβριο του 2022, Αντιπρόεδρος της Intradevelopment και Μέλος Δ.Σ. της Intracom Defense-IDE. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intrasoft International μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον Όμιλο Netcompany Δανίας, καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Intrakat μέχρι τον Ιούλιο του 2021, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και προηγουμένως ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Στέλεχος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας. Πριν ενταχθεί στην Intracom Holdings, διετέλεσε Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και στη συνέχεια Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Online, μέχρι το Νοέμβριο του 2014, όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Vodafone Ελλάδας. Από το 2014 διετέλεσε εκλεγμένο Μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων (ΣΕΒ) καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ έως το 2022. Κατέχει πτυχίο (BSc) Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, καθώς και Executive Graduate Diploma οικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει διατελέσει εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT, καθώς επίσης και Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRADEVELOPMENT, και έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Intralot. Έχει διατελέσει επίσης,  Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

Ο κ. Παπαβασιλείου με περισσότερα από 22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, είναι ο Ιδρυτής της KPC FINANCE, η οποία εξιδεικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα του χρηματοοικονομικού τομέα, με εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επιτυχημένων έργων στη χρηματοοικονομική διαχείριση, στην υλοποίηση πλάνων ανάπτυξης – κερδοφορίας και σύνθετων εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Από το 2021, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Real Consulting, για τον οποίο τελεί ως σύμβουλος από το 2011. Επιπλέον, έχει διατελέσει ως CFO μεγάλων και διεθνώς αναγνωρισμένων ομίλων/εταιρειών της Ελλάδας, εισηγμένων στο Χ.Α., για περισσότερα από 15 έτη και έχει ηγηθεί με επιτυχία μεγάλων εξαγορών, συγχωνεύσεων και αυξήσεων κεφαλαίων, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ο κ. Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1976 και απέκτησε το πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ελλάδα.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην ΑΣΟΕΕ). Διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των οικονομικών και όλου του φάσματος της λογιστικής καθώς και της φορολογικής νομοθεσίας. Κατά τα χρόνια της σταδιοδρομίας του διακρίθηκε πολλές φορές για τις ικανότητες και τις επιδόσεις του και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Λογιστικής, Ελεγκτικής και Φορολογίας. Εργάστηκε αρχικά στην Grundig του Ομίλου Χατζημιχάλη από το 1980 έως το 1987 και κατόπιν στην Intracom AE όπου το 1999 ανέλαβε ως Διευθυντής Λογιστηρίου και συνέχισε από την ίδια θέση και στην INTRACOM HOLDINGS μέχρι το 2016 όπου ανέλαβε ως Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Στον Όμιλο Intracom διετέλεσε ως στέλεχος πρώτης γραμμής και η συμβολή του ήταν πολύτιμη και αποτελεσματική.

Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακούς τίτλους στις εργασιακές σχέσεις και την διοίκηση προσωπικού από το London School of Economics καθώς επίσης στην διοίκηση των οπτικοακουστικών και των πολυμέσων από διαπανεπιστημιακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Είναι μεταξύ άλλων, σύμβουλος στο ΔΣ της αγγλικής εταιρείας Domius Capital Advisors LLP, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, εξαγορών και χρηματοδοτήσεων, και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Ταμείου Οικονομολόγων.

Διαθέτει μακρά εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό, όσο και τον δημόσιο τομέα όπως επίσης σημαντικές γνώσεις του διεθνούς πολιτικο – οικονομικού περιβάλλοντος καθώς και εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις. Στον ιδιωτικό τομέα, εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα μεταξύ των οποίων Υποδιοικήτρια – Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, Σύμβουλος Διοίκησης στην Εμπορική Τράπεζα. Ακόμα, συμμετείχε ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών (Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Όμιλος Σελόντα, Περσέας, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κα).Στο δημόσιο τομέα, υπηρέτησε ως σύμβουλος σε σειρά θεμάτων για την κατάρτιση και εφαρμογή δημόσιων πολιτικών. Επίσης, συμμετείχε σε διυπουργικές επιτροπές για σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Η Διονυσία Ξηροκώστα έχει εργασθεί ως ειδική επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2001. Κατείχε τη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος στη Διεύθυνση Νομικής Τεκμιρίωσης της Γενικής Διεύθυσης Ανταγωνισμού από το 2007. Τοποθετήθηκε στη θέση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από το 2010 από όπου και αποχώρησε το τέλος του 2018 μετά την συμπλήρωση δύο θετειών. Από τον Ιανοάυριο τοτ 2019 μέχρι και τον Μάϊο του 2021 ήταν Διευθυντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.”. Σήμερα είναι δικηγόρος  Αθηνών και Σύμβουλος Εταιρικών Υποθέσεων στην εταιρία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.”. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Essex, με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.