Menu

Διοίκηση

Ιδρυτής και βασικός μέτοχος του Ομίλου Intracom, καθώς και σημαίνον μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης οραματίστηκε το 1977 τη δημιουργία ενός κέντρου υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διπλωματούχος Φυσικών Επιστημών και Ηλεκτρονικής και ενεργός χορηγός κορυφαίων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων στη ΝΑ Ευρώπη, συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και το 1997 ανακηρύχθηκε σε John Harvard Fellow. Το 1998 δημιούργησε το Ίδρυμα Κόκκαλη, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε θέματα εκπαίδευσης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χειρίζεται με ευχέρεια την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα, ομιλεί ρουμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά και έχει γνώση σερβικών και γαλλικών. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ολυμπιακού, της κορυφαίας ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο Δημήτρης Κλώνης έχει τιμηθεί με εκπαιδευτικά βραβεία και υποτροφίες από την ελληνική πολιτεία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ίδρυμα Ωνάση. Εργάσθηκε ως οικονομολόγος στη Διεύθυνση Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και ως καθηγητής στο Deree College, ενώ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Δήμου Αθηναίων.
Εντάχθηκε στην Intracom το 1994 και υπήρξε CFO του Ομίλου, ενώ συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο από το 1995. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής, Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (1995-2004), Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής του Εταιρικού Κέντρου (2005-2006) και Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ομίλου (2006-2011), καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (2011-2013). Από το 2014 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της INTRACOM HOLDINGS, καθώς και των περισσοτέρων θυγατρικών, ενώ από τον Ιούλιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS. Από τον Δεκέμβριο του 2018 είναι Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Συμμετέχει στα Δ.Σ. των εταιρειών του Ομίλου Intracom ως Αντιπρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, Αντιπρόεδρος της Intradevelopment και Μέλος της INTRACOM DEFENSE-IDE. Διετέλεσε: Αντιπρόεδρος και εν συνεχεία από το 2019 Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intrasoft International έως τον Οκτώβριο του 2021, όταν και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από το Δανέζικο Όμιλο Netcompany. Αντιπρόεδρος της Intrakat έως τον Ιούλιο του 2021. Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016 και προηγουμένως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Business Development Executive της εταιρείας. Πριν αναλάβει καθήκοντα στην INTRACOM HOLDINGS κατείχε τις θέσεις του Corporate Strategy Director, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου (2009-2013) και του Διευθύνοντος Συμβούλου στην HellasΟnLine, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, έως το Νοέμβριο του 2014, όταν και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τη Vodafone Ελλάδος. Το 2014 εκλέχθηκε Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Κατέχει πτυχίο (BSc) Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, καθώς και Executive Graduate Diploma οικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει διατελέσει εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT, καθώς επίσης και Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRADEVELOPMENT, και έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Intralot. Έχει διατελέσει επίσης,  Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2022. Διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAMET έως την απορρόφησή της από την INTRAKAT το 2005 και Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου INTRALOT από το 2008 έως το 2019. Το 2010 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΚΡΟΨ ΑΕ και το 2019 ορίστηκε Αντιπρόεδρος των Δ.Σ. των εταιρειών ATHENS RESORT CASINO AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΑΕ. Παράλληλα, κατέχει επιτελικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS. Από το 1997 έως το 2003 διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ – ΤΕΒ. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχίων MSc από το City University of London και International ΜΒΑ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απόφοιτος του τμήματος Business Administration του Αμερικάνικου Κολλεγίου DEREE και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Operations Research & Analytics του London School of Economics and Political Sciences. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SportΝews από το 2018 και συνιδιοκτήτης της Mavrofrydis O.E. Consulting and Gaming Development. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και έχει βραβευτεί από το London School of Economics για την συνδρομή του και την ακαδημαϊκή του πορεία.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην ΑΣΟΕΕ). Διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των οικονομικών και όλου του φάσματος της λογιστικής καθώς και της φορολογικής νομοθεσίας. Κατά τα χρόνια της σταδιοδρομίας του διακρίθηκε πολλές φορές για τις ικανότητες και τις επιδόσεις του και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Λογιστικής, Ελεγκτικής και Φορολογίας. Εργάστηκε αρχικά στην Grundig του Ομίλου Χατζημιχάλη από το 1980 έως το 1987 και κατόπιν στην Intracom AE όπου το 1999 ανέλαβε ως Διευθυντής Λογιστηρίου και συνέχισε από την ίδια θέση και στην INTRACOM HOLDINGS μέχρι το 2016 όπου ανέλαβε ως Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Στον Όμιλο Intracom διετέλεσε ως στέλεχος πρώτης γραμμής και η συμβολή του ήταν πολύτιμη και αποτελεσματική.

Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακούς τίτλους στις εργασιακές σχέσεις και την διοίκηση προσωπικού από το London School of Economics καθώς επίσης στην διοίκηση των οπτικοακουστικών και των πολυμέσων από διαπανεπιστημιακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Είναι μεταξύ άλλων, σύμβουλος στο ΔΣ της αγγλικής εταιρείας Domius Capital Advisors LLP, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, εξαγορών και χρηματοδοτήσεων, και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Ταμείου Οικονομολόγων.

Διαθέτει μακρά εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό, όσο και τον δημόσιο τομέα όπως επίσης σημαντικές γνώσεις του διεθνούς πολιτικο – οικονομικού περιβάλλοντος καθώς και εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις. Στον ιδιωτικό τομέα, εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα μεταξύ των οποίων Υποδιοικήτρια – Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, Σύμβουλος Διοίκησης στην Εμπορική Τράπεζα. Ακόμα, συμμετείχε ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών (Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Όμιλος Σελόντα, Περσέας, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κα).Στο δημόσιο τομέα, υπηρέτησε ως σύμβουλος σε σειρά θεμάτων για την κατάρτιση και εφαρμογή δημόσιων πολιτικών. Επίσης, συμμετείχε σε διυπουργικές επιτροπές για σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Η Διονυσία Ξηροκώστα έχει εργασθεί ως ειδική επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2001. Κατείχε τη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος στη Διεύθυνση Νομικής Τεκμιρίωσης της Γενικής Διεύθυσης Ανταγωνισμού από το 2007. Τοποθετήθηκε στη θέση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από το 2010 από όπου και αποχώρησε το τέλος του 2018 μετά την συμπλήρωση δύο θετειών. Από τον Ιανοάυριο τοτ 2019 μέχρι και τον Μάϊο του 2021 ήταν Διευθυντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.”. Σήμερα είναι δικηγόρος  Αθηνών και Σύμβουλος Εταιρικών Υποθέσεων στην εταιρία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.”. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Essex, με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.