Menu

Διοίκηση

Ιδρυτής και βασικός μέτοχος του Ομίλου Intracom, καθώς και σημαίνον μέλος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Σωκράτης Κόκκαλης οραματίστηκε το 1977 τη δημιουργία ενός κέντρου υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διπλωματούχος Φυσικών Επιστημών και Ηλεκτρονικής και ενεργός χορηγός κορυφαίων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων στη ΝΑ Ευρώπη, συνέστησε το Πρόγραμμα Κόκκαλη στη σχολή Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και το 1997 ανακηρύχθηκε σε John Harvard Fellow. Το 1998 δημιούργησε το Ίδρυμα Κόκκαλη, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται σε θέματα εκπαίδευσης και περιφερειακής ανάπτυξης. Χειρίζεται με ευχέρεια την αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα, ομιλεί ρουμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά και έχει γνώση σερβικών και γαλλικών. Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών πρόεδρος και κύριος μέτοχος του Ολυμπιακού, της κορυφαίας ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο κ. Κλώνης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (M.Sc & Ph.D. in Economics) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με εκπαιδευτικά βραβεία και υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), την Τράπεζα της Ελλάδος και το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”. Εργάσθηκε ως Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος έως το Μάρτιο 1994 και ως καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Deree College (1987-1997). Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Δήμου Αθηναίων (1990-1992).

O κ. Κλώνης εντάχθηκε στον Όμιλο INTRACOM το 1994 και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας από το 1995. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής (1994-2004), Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής αναλαμβάνοντας το Εταιρικό Κέντρο (Ιανουάριος 2005-2006), Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου (2006-2011) καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (2011-2013).

Από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο 2018 κατείχε τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. όλων των εταιριών του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS (INTRACOM HOLDINGS, INTRASOFT INTERNATIONAL, INTRAKAT, INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS/IDE, HELLAS ONLINE)  και παράλληλα συμμετείχε στο Δ.Σ. της INTRALOT (1995-2020). Από τον Ιούλιο 2016 έως τον Δεκέμβριο 2018 ήταν επιπλέον και ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS. Από τον Δεκέμβριο 2018, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS έως και τον Δεκέμβριο 2022.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της INTRACOM σε επενδυτική πλέον Εταιρεία, από τον Ιανουάριο 2023,  ο κ. Κλώνης είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της INTRACOM HOLDINGS και Πρόεδρος του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας INTRACOM PROPERTIES, παραμένοντας Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. από το 1999.

Αντιπρόεδρος της Intracom Holdings, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Ventures από το Δεκέμβριο του 2022 και Πρόεδρος Δ.Σ. της Intracom Aviation από το Φεβρουάριο 2023. Διετέλεσε επίσης Μέλος Δ.Σ της IDE μέχρι τον Ιούνιο 2023, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Intradevelopment μέχρι το Μάιο 2023, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intrasoft International μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τον Όμιλο Netcompany Δανίας, καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Intrakat μέχρι τον Ιούλιο του 2021, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Holdings μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και προηγουμένως ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Στέλεχος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας. Πριν ενταχθεί στην Intracom Holdings, διετέλεσε Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και στη συνέχεια Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Online, μέχρι το Νοέμβριο του 2014, όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τη Vodafone Ελλάδας. Από το 2014 διετέλεσε εκλεγμένο Μέλος στο Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων (ΣΕΒ) καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ έως το 2022. Κατέχει πτυχίο (BSc) Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, καθώς και Executive Graduate Diploma οικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης είναι Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRACOM HOLDINGS και Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRALOT. Προηγουμένως διετέλεσε Εκτελεστικό Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRAKAT, καθώς επίσης και Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της INTRADEVELOPMENT, και έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου INTRALOT. Έχει διατελέσει επίσης, Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης.

Ο κ. Παπαβασιλείου με περισσότερα από 22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, είναι ο Ιδρυτής της KPC FINANCE, η οποία εξιδεικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα του χρηματοοικονομικού τομέα, με εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο επιτυχημένων έργων στη χρηματοοικονομική διαχείριση, στην υλοποίηση πλάνων ανάπτυξης – κερδοφορίας και σύνθετων εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Από το 2021, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Real Consulting, για τον οποίο τελεί ως σύμβουλος από το 2011. Επιπλέον, έχει διατελέσει ως CFO μεγάλων και διεθνώς αναγνωρισμένων ομίλων/εταιρειών της Ελλάδας, εισηγμένων στο Χ.Α., για περισσότερα από 15 έτη και έχει ηγηθεί με επιτυχία μεγάλων εξαγορών, συγχωνεύσεων και αυξήσεων κεφαλαίων, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ο κ. Παπαβασιλείου γεννήθηκε το 1976 και απέκτησε το πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ελλάδα.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην ΑΣΟΕΕ). Διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των οικονομικών και όλου του φάσματος της λογιστικής καθώς και της φορολογικής νομοθεσίας. Κατά τα χρόνια της σταδιοδρομίας του διακρίθηκε πολλές φορές για τις ικανότητες και τις επιδόσεις του και παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Λογιστικής, Ελεγκτικής και Φορολογίας. Εργάστηκε αρχικά στην Grundig του Ομίλου Χατζημιχάλη από το 1980 έως το 1987 και κατόπιν στην Intracom AE όπου το 1999 ανέλαβε ως Διευθυντής Λογιστηρίου και συνέχισε από την ίδια θέση και στην INTRACOM HOLDINGS μέχρι το 2016 όπου ανέλαβε ως Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Στον Όμιλο Intracom διετέλεσε ως στέλεχος πρώτης γραμμής και η συμβολή του ήταν πολύτιμη και αποτελεσματική.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος LL.M στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το University of Essex και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1998. Είναι Σύμβουλος Εταιρικών Υποθέσεων στις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» υπεύθυνη για ζητήματα στρατηγικής, ρυθμιστικής συμμόρφωσης και επικοινωνίας με τις εποπτικές αρχές. Είναι Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος στην «Παγκρήτια Τράπεζα», Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος στην «Intracom Holdings», Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος στην «Intralot», Of Counsel στη Δικηγορική Εταιρεία «Τσιμπανούλης & Συνέταιροι». Παράλληλα ασχολείται με θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και ESG.

Διετέλεσε στέλεχος, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και εν συνεχεία Γενική Διευθύντρια για δύο πλήρεις θητείες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ενώπιον του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» για τρία έτη.

Έχει μακρά εμπειρία στο πεδίο του ελεύθερου ανταγωνισμού, στην κανονιστική συμμόρφωση, στη δημόσια διοίκηση και στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακούς τίτλους στις εργασιακές σχέσεις και την διοίκηση προσωπικού από το London School of Economics καθώς επίσης στην διοίκηση των οπτικοακουστικών και των πολυμέσων από διαπανεπιστημιακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Είναι μεταξύ άλλων, σύμβουλος στο ΔΣ της αγγλικής εταιρείας Domius Capital Advisors LLP, η οποία εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, εξαγορών και χρηματοδοτήσεων, και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Ταμείου Οικονομολόγων.

Διαθέτει μακρά εμπειρία τόσο στον ιδιωτικό, όσο και τον δημόσιο τομέα όπως επίσης σημαντικές γνώσεις του διεθνούς πολιτικο – οικονομικού περιβάλλοντος καθώς και εμπειρία σε διεθνείς διαπραγματεύσεις. Στον ιδιωτικό τομέα, εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα μεταξύ των οποίων Υποδιοικήτρια – Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας, Σύμβουλος Διοίκησης στην Εμπορική Τράπεζα. Ακόμα, συμμετείχε ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων και οργανισμών (Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Όμιλος Σελόντα, Περσέας, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, κα).Στο δημόσιο τομέα, υπηρέτησε ως σύμβουλος σε σειρά θεμάτων για την κατάρτιση και εφαρμογή δημόσιων πολιτικών. Επίσης, συμμετείχε σε διυπουργικές επιτροπές για σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά θέματα.